Ιαματική πηγή - Spa

Στο Hotel Marathia, το spa δεν είναι απλώς μία ακόμα παροχή προς τους επισκέπτες. Για εμάς, είναι η βάση της νοοτροπίας και των υπηρεσιών μας. Διαθέτοντας μια επιχείρηση στην περιοχή του Χανοπούλου, δε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το λόγο για τον οποίο η φύση με την υγεία συνδέονται άρρηκτα από τα αρχαία χρόνια, όταν η εμπιστοσύνη προς τα ιαματικά νερά άρχισε να εκφράζεται με την ίδρυση των Ασκληπιείων που κτίζονταν κοντά στις Ιαματικές Πηγές κάθε περιοχής.

 

Ο πρώτος παρατηρητής των Ιαματικών νερών με θεραπευτικές ιδιότητες ήταν ο ιστορικός Ηρόδοτος (484-410π.Χ.) που αναφέρει και συνιστά την λουτροθεραπεία και ο Ιπποκράτης από την Κω (460-375π.Χ.) που καθορίζει τις παθήσεις για τις οποίες ενδείκνυται η χρήση των Ιαματικών νερών. Ο Ιπποκράτης, μάλιστα, που θεωρείται θεμελιωτής της ιατρικής επιστήμης και πατέρας της υδροθεραπείας, διατύπωσε πως τα νερά που αναβλύζουν από πετρώματα, δηλαδή τα μεταλλικά, περιέχουν σίδηρο, χαλκό, αργυρό, χρυσό, θείο και άλλα στοιχεία, κατάλληλα για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων των αρθρώσεων και των οστών, των ρευματισμών, του νευρικού, κινητικού, κυκλοφορικού, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος, παθήσεων του ήπατος και της χολής καθώς και γυναικολογικών.

 

Για το λόγο για τον οποίο η περιοχή Χανοπούλου Άρτας είναι συνώνυμο της υγείας και της ευεξίας μέχρι και σήμερα. Η ομώνυμη ιαματική πηγή βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Μαραθιά και είναι αναγνωρισμένη από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (E.O.T), αλλά και από το ως Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας ως ιαματική για λουτροθεραπεία και εισπνοθεραπεία με ενδείξεις:

  • Με τη μέθοδο της λουτροθεραπείας νοσήματα μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις.
  • Με τη μέθοδο της εισπνοθεραπείας παθήσεις του ανωτέρου και κατωτέρου αναπνευστικού συστήματος.

 

Η πηγή αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα θεραπευτικών υδάτων, λόγω της σύστασης του νερού, της γεωμορφίας και του κλίματος του τόπου. Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι ότι η κατηγορία των μεταλλικών πηγών ως προς την σύνθεσή της (υδροθειοχλωρονατριούχος γυψοπηγή) είναι μοναδική στην Ελλάδα και όμοιές της βρίσκονται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Γερμανία και Γαλλία.
Μέσα στο θεραπευτικό και γοητευτικό φυσικό περιβάλλον της πηγής, υπάρχει το συγκρότημα των εγκαταστάσεων του Hotel Marathia.

Πεζοπορία

Η θέση του ξενοδοχείου σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε εξαιρετικές περιπατητικές διαδρομές. Απολαύστε είτε μια χαλαρή βόλτα στο κοντινό ποτάμι, είτε μικρής δυσκολίας ορειβασία στους περιβάλλοντες λόφους και τα γύρω τοπία. Το ανεξερεύνητο περιβάλλον είναι ιδανικό για να ανακαλύψετε και να παρατηρήσετε τη φύση.

Ποδηλασία

Οι ποδηλάτες που θέλουν να οργώσουν κάθε σπιθαμή του τόπου με το ποδήλατό τους, αλλά και οι επισκέπτες που επιθυμούν απλώς να απολαύσουν μια χαλαρή βόλτα με το πιο οικολογικό μεταφορικό μέσο και κάνοντας παράλληλα τη γυμναστική τους, θα βρουν δρόμους και μονοπάτια που συνδέουν τα γύρω χωριά, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των πιο ζωντανών αλλά και των πιο απομονωμένων σημείων της περιοχής.

Αναρρίχηση

Αναρριχηθείτε στο βουναλάκι Μαραθοβούνι ή Γκιλμπερίνι σε ύψος σχεδόν 300 μέτρων και ολοκληρώστε αυτή την εμπειρία με ένα χαλαρωτικό τζακούζι με ιαματικό νερό.

Παρά 5

Ενας έμπειρος εκπαιδευτής μπορεί να σας εγγυηθεί όμορφες στιγμές πτήσης παραπέντε, που θα αλλάξουν τον τρόπο που προσεγγίζετε την καθημερινότητα.